מוסיקה = נגינה, שירה, נעימה, זמרה – הפירוש המילונאי.
החלטתם להתחתן? ברכות.

בחרתם תקליטן? – דעו כי זו המשבצת הקריטית ביותר באירוע שלכם ,מלבד האוכל...
ולשם המחשה תנו דעתכם על שתי המשוואות הפשוטות שלפניכם:
אוכל שהוא חוויה גסטרונומית + מוסיקה "סבירה" = אירוע סביר.
אוכל "סביר" + מוסיקה "וואו" = אירוע מדהים, מצוין!!!

מסקנה: מוסיקה "מתאימה" – הדבר החשוב ביותר בכל אירוע!

מוסיקה טובה יכולה לסחוף את האורחים, ליצור אוירה מחשמלת ולמלא את רחבת הריקודים מתחילת האירוע עד השעות הקטנות של הלילה. מצב הרוח של האורחים יקבע כמעט באופן ישיר, בהתאם למוסיקה שתנוגן במהלך האירוע וכמו כן גם לווליום תהא השפעה לא מבוטלת:

סטודיו לתקליטן

בשלבים הרגועים, קבלת הפנים והאוכל לדוגמא, יש להקפיד על מוסיקה רגועה, בווליום סביר, על מנת לאפשר לאורחים לשמוע אחד את השני. כדי לתת לאורחים להיכנס ל-mood הנכון – גם בריקודים יש לשמור על ווליום סביר ולא מחריש אוזניים. תפקידו של התקליטן להתאים את הסגנון המוסיקלי לקהל האורחים, תוך התייחסות להעדפות האישיות של הזוג המתחתן (לפעמים זוהי משימה לא קלה...), להרגיש נכון את קצב פעימות האירוע – ובעצם לדעת לשלב את השיר הנכון בזמן הנכון.

ה- D.J צריך לדעת, ועל פי זאת הוא נמדד מבחינה מוזיקלית, למצוא את המכנה המשותף בין הדודה מזכרון, החבר'ה מהצבא, הבוס מהעבודה, ולגרום להם לרקוד יחד. כמו כן אסור לשכוח את התבלין העדתי. הצלחת, בינגו!

בודאי כבר עברתם תלאות רבות כמו גני אירועים, רשימות מומלצים, שמלת כלה, טבעות וכו'. המלצתנו: קחו נשימה עמוקה לפני שהעצבים מתפוצצים ודעו כי מה שרק תרצו יקרה באירוע שלכם... וכמו שבודאי כבר הבנתם, בחירת התקליטן היא מההחלטות החשובות שיש עליכם לעשות. להלן מספר טיפים לבחירת התקליטן:

תקליטן בעבודה
  1. וודאו כי בפגישת ההיכרות התקליטן בעצמו יושב מולכם, וכמובן הוא זה שיגיע לאירוע ולא תקליטן אחר ("כי הוא עצמו נפל למשכב")
  2. קבלו בטחון מהעורך המוסיקלי שלכם שהבין את דרישותיכם ורצונכם.
  3. וודאו שיש לו מספיק ניסיון להתמודד עם מגוון רחב של מוסיקה ואנשים וזאת כדי שלא יקבל לפתע "פיק ברכיים".
  4. וודאו כי לא מוצמד לו מיקרופון "מדונה" לצוואר (במידה וכן, מיצאו פלסטר!).
  5. וודאו כי נמצא ברשות התקליטן ציוד גינוי (למקרה ש"בדיוק הרמקול נשרף וכו'...) אם אין חיבור ואנרגיה טובה בין ה- D.J אליכם, אין סיכוי שזה יעבור ויעבוד בהצלחה – לכן אל תתפשרו.

אופן התנהלות הדברים ביניכם לבין ה- D.J :

  1. פגישת היכרות ביניכם לבין התקליטן.
  2. פגישה מוסיקלית שבה מעצבים את אופי האירוע (בחירת שירים, הבהרת מטרות משותפות).
  3. האירוע עצמו – יישום השלב השני בפועל.

שלב א': פגישת היכרות בין התקליטן לבין שני בני הזוג.

שלב הגישושים: רצוי לבדוק 2-3 תקליטנים, אלא אם כן כבר ראיתם ושמעתם תקליטן באירוע מסוים והחלטתם כי הוא האחד בשבילכם, צרו עימו קשר ואל תשכחו להתייחס כמובן לכל הנקודות שצוינו למעלה – יש כימיה? במידה וכן – צאו לדרך. תאמו פגישה מוסיקלית וסכמו על המחיר (נהוג כחודש לפני האירוע).

שלב ב': פגישה מוסיקלית:

כדאי של פגישה זו תגיעו מוכנים מבחינת הסגנון המוסיקלי המוביל והמועדף עליכם ואפילו עם רשימת שירים (רצוי מצומצמת). במקביל, ערכו רשימת שירים החייבים מבחינתכם להתנגן באירוע ורשימת שירים שבשום אופן אסור שיושמעו...

שלב ג': האירוע עצמו: This is tour day שלב היישום בשטח ושיהיה בהצלחה!

כאשר יושבים עם ה- D.J יש לעבור על השלבים כדלקמן:

  • קבלת פנים:
    נמשכת כשעה עד לחופה, רצוי לבחור מוסיקה רגועה בווליום סביר כמו מוסיקת עולם: Chil Out.
  • החופה:
    יש לבחור שיר כניסה ושיר לשבירת כוס, בד"כ נהוג להשמיע בכניסת הזוג שיר או נעימה מרגשת, וכשמגיעים לשבירת הכוס – שיר או טראק קצבי.
  • בזמן האוכל:
    מוסיקת רקע רגועה, מעט קצבית יותר מאשר זו שנוגנה בקבלת הפנים, אפשר לבחור בשירים קלילים בעברית ולועזית ובמוסיקת Lounge.
  • ה"סלואו":
    ריקוד הזוג – רצוי שהשיר ייבחר על ידי בני הזוג בהתאם ל"היסטוריה" שלהם (נשיקה ראשונה, שיר הקשור בהיכרות, בהצעת הנישואין וכד'...) יש אינספור אפשרויות, לכל זמר/זמרת/להקה – עברי ולועזי יש לפחות שיר אחד שיכול להתאים.
  • שלב הריקודים:
    ה"סוד" הוא לנסות לשתף כמה שיותר אנשים, כמה שיותר זמן. ולכן המוסיקה, לפחות בשלבים הראשונים של הריקודים, צריכה להיות קומוניקטיבית עד כמה שאפשר (להשתדל להשתמש בכמה שפחות קיטשים), תוך התייחסות לקהל המבוגר והעדתי משני צידי המשפחות. וכך, ככל שהזמן חולף ועובר, אפשר לעשות

את המעבר למוסיקה עכשוית יותר כמו דאנס/האוס/טראנס, לפי העדפות של הזוג ואורחיו.

קיימות אופציות לשילובם של "פרקאשיינס" (מערכת כלי הקשה/תופים) במהלכו של הערב, המתאימים לשלבים ספציפיים באירוע כמו ליווי הזוג לחופה, או בשלב הריקודים בזמן המקצב האתני וה"האוס".
אטרקציה נוספת:Double DJ – שני תקליטנים על במה אחת, מומלץ לבחור באופציה זו רק אם האירוע הופך ל"מסיבה" בקצב ההאוס/טראנס, ובעצם משתלב DJ נוסף לחלק השני של האירוע.
הצעה נוספת: הרכבים מוסיקליים – נגנים Live בכל הסגנונות: לטיני, אתני ואחרים שכמותם, המתאימים לשילוב במהלך קבלת הפנים או עם הגשת האוכל ו/או פתיחת הבופה.
המלצה נוספת: VJ: הצגה על מסכים Live במהלך האירוע – Vision & Sound שילוב של סאונד ותמונה לפסיפס מרהיב של מוסיקה ווידיאו-ארט בהתאמה מושלמת.

מצעד הכניסות שלי:

Guns & Roses - November Rain (הפתיח גרסה)
James Asher – Tropical Zinfle / Pmulumy
שבע – הנה היא באה
שוטי הנבואה – אח שח סלים
מסיקה – תני לי אהבה
עידן רייכל – הנך יפה
Lenny Kravitz – Let Love Rule

מצעד השבירות שלי:

Jerusalem (נעימה יהודית בקצב הטראנס - .(M.shnitzer&H.p
Fancy (80s) – Flames Of Love
שלומית אהרון – הלילה (גרסת לילה)
חגיגה בסנוקר (גרסה)
James Brown – I Feel Good
אופציה מומלצת לכניסה ושבירת הכוס – פרקאשיינס – כלי הקשה Live + תופים.
Safari Duo – Bongo Song

לסיכומו של עניין:
תפקידה של המוסיקה הוא ליצור אווירה מסוימת במקום בו היא מושמעת, ובדרך זו משמשת המוסיקה בעצם ככלי לעיצוב האווירה המבוקשת במקום ובזמן הנתונים.

סגנון האירוע והאווירה שרוצים לצור בו, בשילוב עם סוג הקהל – הם שיקבעו את הקו המוסיקלי שיושמע לבסוף – כאן תתבטא חשיבותו של מתפעל המוסיקה באירוע – התקליטן.
הנוסחה להצלחת האירוע היא בהתאמת המוסיקה הנכונה הקהל באירוע. "קריאה" לא נכונה של התקליטן את הקהל, או לחלופין מינונים לא נכונים של סוגי מוסיקה שונים, יכולים להביא לכישלון האירוע.
האינדיקציה להתאמה ולהשפעה הנכונה של המוסיקה על הקהל היא תגובתו של הקהל עצמו – כאשר יש תגובה חיובית של הנוכחים למוסיקה, כאשר יש היענות ושיתוף פעולה בין הקהל לצלילים – סימן שמושמעת המוסיקה הנכונה.

מורן שניצר, D.Js - MOWGLI